top of page
DSC_1110_SV_edited.jpg

Foto: Frida Ström

Coachning

Vill du finna din riktning, nå dina mål och/eller helt enkelt må bättre?

Något av det mest givande jag vet är att bolla tankar och erfarenheter, samt ställa rätt frågor för att på så sätt hjälpa dig finna din väg framåt. Att finnas som ett stöd för din personliga utveckling. Inget gör mig gladare än när jag kan se hur du frodas till en lugn, trygg och självgående individ.

Under de senaste 15 åren har jag lett och coachat medarbetare, organisationer och ledare inom affärsvärlden, främst inom modebranschen och även inom heminredning. Jag har agerat som mentor, jobbat i roller som Head of Retail och Head of Omni Channel, samt bland annat suttit i en nationell ledningsgrupp för ett multinationellt bolag. För att ta del av hur jag upplevts som coach i dessa sammanhang, läs här.

Du kan boka enstaka tillfällen eller så kan vi skräddarsy en paketlösning för dig. Vi kan träffas online över Zoom eller i verkligheten, helt enligt dina önskemål.

 

Hör av dig till mig här med en förfrågning.

Jag ser fram emot att höra ifrån dig!

Vanliga frågor och svar om coachning

Vad är coaching?

En coach är först och främst ett bollplank och en tränare som främjar lärandet. Coaching är varken terapi eller rådgivning. En coach uppmuntrar dig att reflektera över ämnet du vill prata om och behöver hjälp med. Genom samtalen ska du komma att inse din egen potential samt förbättra och maximera din egen prestation. Att lära dig lösa dina problem själv.

Du som klient är ansvarig för din egen framgång; min uppgift som coach är att vara ett aktivt stöd på vägen. Jag som coach kommer att guida dina tankar och hjälper dig hålla fokus på rätt spår. Coaching bygger på förtroende, öppenhet och ärlighet mellan dig och mig som coach.

 

Under våra coachingssamtal kommer du att stå för innehållet och jag som coach ansvarar för processen. Därför är det viktigt att du kommer förberedd och vet vad du vill ta upp under våra möten. För att uppnå målen med coachningen är det viktig att du engagerar dig och gör ditt bästa att nå önskade resultat. Det ultimata målet är att jag som coach till slut inte ska behövas längre.

Hur går det till?

Vi börjar med ett uppstartssamtal där vi skriver ett avtal om ansvar, metod, sekretess mm. Vi enas även om de områden du som utgångspunkt önskar att ägna vår gemensamma tid åt.

Genom frågor och självupptäckt blir du hjälpt att identifiera och utveckla strategier och planer för att nå dina mål. Jag som coach kommer att ställa frågor för att du ska kunna skapa nya insikter och eventuellt se saker annorlunda. För att du ska hitta svaren som finns inom dig.

 

Ett coachningstillfälle varar 50min och sker antingen personligen eller via FaceTime eller Zoom. Skulle du behöva extra stöd eller support emellan mötena är du även välkommen att höra av dig.


Vem kan bli coachad?
Alla kan bli coachade. Jag har erfarenhet av att i ett affärssammanhang ha coachat individer i olika arbetsroller, chefer som medarbetare, samt i olika åldrar, av olika nationaliteter och i olika skeden i livet.

 

Vad handlar samtalen om?

Varje samtal styrs av dig och dina behov. Kanske har du fastnat i ett mönster. Kanske känner du dig stressad eller att du inte riktigt räcker till. Kanske har du hamnat i ett läge där du upplever samarbetssvårigheter i ditt team. Kanske är du en chef som skulle vilja bli en ännu bättre ledare. Kanske känner du dig lite vilsen i vad som kunde vara nästa steg för dig. Eller kanske vill du helt enkelt bolla tankar kring hur du kan utvecklas ytterligare i din yrkesroll. För frågor och svar gällande coaching, klicka här.

 

Samtalen kan handla om exempelvis

 • hur du kommer till roten av vad du behöver för att må bra

 • hur du finner din väg till vad och vart du vill på riktigt

 • hur du kan organisera din tid för att känna att du räcker till

 • hur du skulle kunna bli en ännu bättre teammedlem eller -ledare

 • hur och när du ger feedback för att komma dit du vill komma

 • hur du på bästa sätt kan stötta ditt team eller medarbetare för ett välmående samarbete

 • eller nåt helt annat


Hur många gånger krävs?
Det bestämmer du själv. Oftast är det bra att utgå ifrån att vi träffas minst tre gånger med en eller två veckors mellanrum. Det kan bli både fler eller färre tillfällen utifrån din vilja och dina behov.

Är du ”yoga-flummig” som coach?
Haha, nej. Yogafilosofin är fantastisk och klok och har många bra principer som man kan må bra av följa. Du so blir coachad behöver ändå inte alls vara intresserad av yoga och jag baserar coachningen framför allt på dig och dina behov, vilka de än må vara.

Är du en certifierad coach?

Nej, under de senaste årtiondena har jag inom mina yrkesroller coachat hundratals medarbetare och chefer inom affärsvärlden både individuellt och/eller i grupp. Jag baserar min coachning på denna gedigna erfarenhet samt på min magisterexamen inom företagsledning och organisation. För att läsa mer om hur jag upplevts som coach i dessa sammanhang, klicka här.

Däremot ser jag ICF:s regelverk kring etik som ytterst sunt och följer därmed dessa principer. De etiska principerna jag följer kommer även vara specificerade i avtalet vi skriver.

Är du fullkomlig som människa då du jobbar som coach?

Verkligen inte. Det finaste med att vara människa är att vi infinner oss i ständig förändring och ständig utveckling.

Vad kostar det?

För prisförfrågan hör gärna av dig här.

 

Relevant Erfarenhet

2021 - Global DtC Consumer Experience Manager, Peak Performance Production AB

 • Globalt ansvar för kundupplevelse i de egna försäljningskanalerna

2018 - 2021 Head of Retail / Senior Manager DTC Sales Sweden, Fiskars Sweden AB

 • Personal- och driftansvar ca 200 pers

 • Aktiv inom Sverige

2014 - 2018 Retail Manager / Head of OmniChannel, Odd Molly International AB  

 • Personal- och driftansvar ca 150 pers

 • Aktiv inom Norden, Centraleuropa och USA

2010 - 2013 Account Manager / Team Lead Nordics

 • B2B Försäljningsansvar Finland och Sverige

 • Team Leader inom Norden

Master of Business Administration, Swedish School of Economics, Helsinki

 • Företagsledning och organisation

 • Marknadsföring

 

För mer information om min professionella bakgrund, klicka dig gärna vidare till LinkedIn.

 

bottom of page